Tijd
11:15 AM - 11:50 AM
Sessie
Sourcing in de Drechtsteden: samen kom je verder!
Beschrijving

Het samenwerkingsverband van de regio Drechtsteden bedient 7 Zuid-Hollandse gemeentes, waaronder grote steden als Dordrecht en Zwijndrecht. Voor de in totaal 300.000 burgers organiseert het samenwerkingsverband onder meer de informatievoorziening. 

De regio vroeg KPN en InSpark om ondersteuning bij de overstap naar het Azure-platform en Microsoft 365, waarmee ze de informatievoorziening wil moderniseren. Door de generieke componenten van het Microsoft-platform te gebruiken voor nieuwe en bestaande processen, wil de regio flexibeler en datagedreven kunnen werken. Michel van den Heuvel:  “We werken op 2 sporen. Aan de ene kant is er de technische migratie van het datacenter en de werkplek naar Azure en Microsoft 365 in de cloud. Parallel werken we aan bewustwording en aan eerste concrete successen, zodat ambtenaren meteen de voordelen ervaren.  De basis voor de moderne informatievoorziening ligt er: het datacenter en de werkplek zijn gemigreerd naar het Microsoft-platform. Maar het echte werk begint nu pas. Als samenwerkingspartners ontwikkelen we – regio Drechtsteden en KPN – een heel nieuwe werkwijze”.   

Tijdens deze sessie vertelt Michel u over de Drechtsteden en hun gezamenlijke cloudreis. De uitdagingen, behaalde successen en de weg voorwaarts. 

Sessie Sponsor
KPN & InSpark