Naam
Marco Efftink
Bedrijfsnaam
Fortes
Spreker Bio
Marco heeft meer dan 25 jaar ervaring in verandermanagement. Hij deed die ervaring op in verschillende rollen, zoals lijnmanager, projectmanager en porfoliomanager. Vanuit zijn rol als zelfstandig consultant heeft hij vele organisaties ondersteund bij het professionaliseren van hun portfolio- en projectmanagement. Namens Fortes begeleidt hij met regelmaat de invoering en adoptie van het PPM platform 'Fortes Change Cloud'.
Met een no-nonsens benadering probeert Marco klanten hele praktische oplossingen te bieden. Hij maakt complexe zaken zo eenvoudig mogelijk, zodat de kennis en ervaring die hij deelt, bruikbaar is voor een brede groep in een organisatie. Daarbij werkt hij vanuit het uitgangspunt dat systemen de menselijke dialoog niet vervangen, maar versterken door het verschaffen van inzicht.
Al sinds 1997 ontwikkelt het door hem opgerichte Fortes Solutions hiervoor slimme gebruiksvriendelijke software die is gebaseerd op de meest populaire en toonaangevende methodieken op het gebied van strategisch portfolio management, programma- en project management (MoP, SAFe, Agile, PRINCE2, PMBoK, Stage-Gate, MSp en P3O). Sinds vier jaar biedt Fortes tevens onderscheidende functionaliteit op het gebied van strategisch resource management en capaciteitsplanning.

Mede hierdoor is Fortes in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot marktleider in software voor strategisch portfolio en resource management in Nederlandse overheden.
Marco Efftink